Marea Britanie, cea mai mare rată de decese din Europa în timpul pandemiei coronavirusului

Marea Britanie, cea mai mare rată de decese din Europa în timpul pandemiei coronavirusului
Publicat: 04/08/2020, 09:43
Actualizat: 06/04/2021, 14:45

Marea Britanie a avut cea mai mare rată de decese în exces din orice țară din Europa în timpul pandemiei coronavirusului, cu o creștere care a durat mai mult și s-a răspândit în mai multe locuri decât cele din națiuni cu lovituri dure, precum Italia și Spania, potrivit unui raport guvernamental publicat joia trecută .

Concluziile, într-un raport al Oficiului Național de Statistică al Marii Britanii, au pictat o imagine sumbră a modului în care Marea Britanie a depășit primul val al pandemiei. Au venit când primul ministru Boris Johnson a evidențiat luptele altor țări în controlul noilor infecții, mutându-se pentru a pune mai multe dintre ele sub o carantină de călătorie, potrivit NYTimes.

Criticii au spus că domnul Johnson încearcă să abată atenția de la propriul său răspuns la pandemie, despre care au spus că a lăsat țara la fel de vulnerabilă la o reînviere ca vecinii săi.
Când cifra de decese britanică cauzată de virus a depășit-o pentru prima dată pe cea a altor țări europene în mai, domnul Johnson a susținut că comparațiile dintre țări sunt invidioase, deoarece guvernele colectează și analizează diferit datele.

Dar biroul de statistici a spus că a evitat aceste capcanele examinând ratele de mortalitate din Europa din toate cauzele – nu doar de la cele atribuite Covid-19, boala cauzată de virus – din ianuarie până în iunie, și apoi comparându-le cu cifrele medii din 2015 cu 2019.

Acest lucru ține cont de decesele Covid-19 care nu au fost etichetate ca atare și decese legate indirect de pandemie, precum cele din lipsa de acces la spitale în timpul blocajelor. Demografii consideră că urmărirea mortalității în exces este cel mai precis ecart de decese în timpul pandemiei.

Există câteva aspecte majore ale datelor, nu în ultimul rând lipsa statisticilor din Germania, cea mai populată țară din Europa de Vest și una care s-a comportat mai bine decât majoritatea în menținerea infecțiilor și a deceselor.

Raportul nu prevede, de asemenea, un număr brut de decese în exces pentru fiecare țară, ci mai degrabă o măsură relativă a ratei deceselor peste media istorică, ajustată pentru factori precum diferențele de vârstă.

Biroul de statistici a estimat separat că Regatul Unit a suferit 55.763 decese în exces începând cu 14 martie, când virusul a început să circule în țară, până la 17 iulie. cea mai mare din Europa și o creștere a mortalității cu 31 la sută pentru acea perioadă a anului.

Raportul britanic confirmă imaginile înfiorătoare ale spitalelor copleșite din Italia și Spania în martie și aprilie. În vârful lor, decesele din unele părți din Spania și Italia au crescut mult mai mult decât oriunde în Marea Britanie, ajungând la o rată de 9 ori mai mare decât rata obișnuită la jumătatea lunii martie la Bergamo, în Italia de Nord, un epicentru timpuriu.

În Anglia, unde creșterile locale nu au fost la fel de abrupte, cel mai mare salt a fost de 4½ ori mai normal la jumătatea lunii aprilie în Brent, un oraș din Londra. Birmingham a avut cel mai înalt vârf pentru un important oraș britanic, de 3½ ori mai mare decât media din ultimii ani.

Dar rata de deces pentru Anglia în ansamblu a fost crescută mai mult decât în ​​Spania sau Italia, iar creșterea s-a extins în toate colțurile țării.

„Mortalitatea în exces a fost răspândită geografic în întreaga U.K. în timpul pandemiei, în timp ce a fost mai localizată geografic în majoritatea țărilor din Europa de Vest”, a spus Edward Morgan, expert în analiza sănătății și evenimente de viață la Oficiul pentru Statisticile Naționale.

Pentru majoritatea țărilor europene, rata mortalității a avut un impact semnificativ la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie. În ultima săptămână a lunii martie, cea mai gravă din Europa, cu 33.000 de decese în exces, Spania singură a înregistrat peste 12.500 de victime mai mult decât s-ar fi așteptat în comparație cu datele din 2016 până în 2019, iar Italia peste 6.500, potrivit unui al doilea studiu, de către francezi. agenția națională de statistică, INSEE.

Toate spus, Italia a raportat 35.129 de decese Covid-19, iar Spania a raportat 28.441, dar analiza Times pune decese în exces la peste 44.000 în fiecare dintre aceste țări.

Raportul britanic s-a concentrat în principal pe Anglia, mai degrabă decât pe întregul Regat Unit, deoarece, a spus, guvernele din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord își administrează propriile politici de sănătate, deseori cu rezultate diferite. Anglia, cea mai mare parte a Marii Britanii, a înregistrat creșteri mult mai puternice ale ratelor de deces în timpul pandemiei decât celelalte.

Experții în domeniul sănătății publice au atribuit un nivel mai mare al Marii Britanii în ceea ce privește momentul blocării domnului Johnson, care a venit la o săptămână după cele din Italia și Spania. Guvernul a abandonat un program de testare în masă și de urmărire a contactelor la începutul lunii martie, privându-l de date despre cât de rapid a circulat virusul în populație.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Vremea o ia razna de Crăciun și de Revelion în București. Temperaturi anormale de Sărbători,...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Umbra lui Georgescu la Strasbourg. Mâna dreapta a Dianei Șoșoacă îl considerǎ „cam nebun” pe...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Care sunt scenariile pentru turul 2. Oferta Elenei Lasconi: Guvern PSD-PNL-USR-UDMR. Varianta lui Georgescu: Guvern...
Alegeri parlamentare 2024: ce votăm pe 1 decembrie și care este procedura prin care se...
Ce salariu are Călin Georgescu. Unde lucrează și cât câștigă pe lună, de fapt
Românii care vor primi a 13-a pensie în decembrie. Guvernul a anunțat cine primește sprijinul...
Început de decembrie cu ploi, lapoviță și ninsori. ANM a actualizat prognoza meteo pe 4...
Breaking! Cine era Adelin, puștiul de 14 ani strivit în accidentul de pe DN56
Un iaht plin cu turiști s-a scufundat în Marea Roșie. Sunt 30 de persoane dispărute,...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Nerespectarea distanței între vehicule pe autostradă. Cât e amenda?
FT: Independenţa militară de SUA, o discuţie din ce în ce mai aprinsă în cadrul...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Adevărul despre Călin Georgescu. Radu Banciu a explodat: Un legionar putinist
Bianca Drăgușanu, mesaj cu subînțeles pentru Gabi Bădălau. Ce i-a transmis
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Elton John continuă să își piardă vederea. De ce boală suferă artistul?
BANCUL ZILEI. Bulă începe să presteze ca gigolo. Pune preţurile pe uşa locuinţei: - Pe...
Mit sau adevăr: De ce nu este bine să pupăm bebelușii?